Gratis af te halen bij de winkel in de Pijp Amsterdam | GRATIS VERZENDING naar NL voor bestellingen > €50

Winkelmand

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel
Klassieke koolsalade

Een salade van Nederlandse oorsprong die door de jaren heen vele vormen en variaties heeft aangenomen over de hele wereld. Dit is een volledig recept om deze heerlijke salade elke keer weer te nagelen!

Ingrediënten

Voor de slamix:

• 1 grote krop groene kool fijngesnipperd (je kunt ook andere koolsoorten gebruiken, maar de groene is ideaal voor dit recept) 
• 1 grote rode ui, fijngesneden
• 1 grote wortel, geschild en geraspt op de grote gaten van de rasp
• 1/4 kop grof gehakte verse peterseliebladeren
• 1 kopje witte suiker
• 1/2 kopje koosjer zout of ¼ kopje fijn zeezout


Voor de sladressing:

• 3/4 kop veganistische mayonaise
• 1/4 kopje appelciderazijn
• 2 eetlepels dijonmosterd
• 1 eetlepel versgemalen zwarte peper

Instructies

fijn hak de kool; mis dit detail niet, het is erg belangrijk! Combineer kool, ui, wortel en peterselie in een mooie grote kom. Je hebt voldoende ruimte nodig om goed te mengen. Bestrooi met suiker en zout en meng goed zodat ze gelijkmatig over de ingrediënten worden verdeeld. Laat ze tien minuten rusten; Spoel daarna grondig af onder koud stromend water; je wilt het meeste zout en suiker wegspoelen.

Breng het gespoelde mengsel over in een slacentrifuge en draai droog. Als je er geen hebt, doe het dan op een grote bakplaat bekleed met een schone theedoek, verwijder het vocht dan zoveel mogelijk. Keer terug naar een grote kom en zet apart.

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een strik tot een homogeen geheel.

Giet de dressing over het salademengsel en meng goed om gelijkmatig te coaten. Proef en breng op smaak met meer zout, peper, suiker en azijn.

Het is beter om het van tevoren te bereiden en een paar uur in de koelkast te laten staan ​​voordat je het serveert. Zo smelten de smaken beter samen en krijg je een verbluffend resultaat. Koolsla is ideaal voor bbq-recepten en sandwiches. 

 

Tags:

Gerelateerde post