GRATIS VERZENDING naar NL voor bestellingen > €50

Winkelwagen

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel
Kretenzische bergthee - Malotira

Kretenzische bergthee of "Malotira" in het Kretenzische dialect, maakt deel uit van het geslacht Sideritis (ijzerkruid) en is alleen inheems in de bergketens van West-Kreta.

"Malotira" betekent in het Latijn "de ziekte verdrijven" (van de woorden male & tirare), wat de potentie ervan aantoont, terwijl "Sideritis" in het oud-Grieks "ijzer" betekent vanwege het gebruik om wonden te behandelen die door ijzeren voorwerpen zijn veroorzaakt. Soldaten dronken het voor de strijd om hun kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. 

Sideritis-planten gedijen volledig in het wild op de bergketens van Kreta. Kretenzers hebben in het verleden Malotira-planten verzameld en gebruikt voor verschillende recepten en medische doeleinden. Hij bloeit van eind juni tot eind juli en wordt geoogst van mei tot augustus,

Het is een cafeïnevrije thee met een citrusachtige smaak en kruidachtige tonen die lijken op kamille, en een licht, houtachtig aroma.

Bergthee is gunstig voor het hart, de spijsvertering en het immuunsysteem. Het heeft ontstekingsremmende, antioxiderende en antibacteriële eigenschappen. 

Het wordt meestal gebruikt om verkoudheid, keelpijn, ademhalingsproblemen, indigestie, lichte angst te behandelen en koorts te verminderen. Wanneer je verkouden bent in Griekenland, komt je opa altijd met een warme bergthee met citroen en honing! 

Het is een geweldige aanvulling op elke dagelijkse routine, maar ook een goed alternatief voor mensen die voor het eerst kruiden- of natuurlijke medicinale behandelingen proberen.

Brouwinstructies

  1. Verwarm het water tot net het punt waarop het begint te koken. Je kunt het laten koken en 4-5 minuten laten staan. 
  2. Voeg 1-2 theelepels losse thee toe voor elke 240 ml water.
  3. Giet het verwarmde water (direct van de kook) over de thee, dek je kopje af en laat 7-10 minuten of langer trekken.
  4. Citroen en honing vormen een uitstekende aanvulling op deze kruidenthee

Gebruiksaanwijzing
◉ 1-3 theelepels losse thee (of 3g tot 3 keer) per dag. 

Opbergen
◉ Moet worden bewaard in luchtdichte glazen containers -op een koele, donkere en droge plaats- om de smaak, textuur en eigenschappen te behouden.

 

Koop het hier: Bergthee uit Kreta

Tags:

Gerelateerde post