GRATIS VERZENDING naar NL voor bestellingen > €50

Winkelwagen

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel
Freddo Coffee Culture - De evolutie van ijskoffie

FREDDO KOFFIECULTUUR

 Griekenland is onder andere de geboorteplaats van Freddo-koffie. Het is bijna onmogelijk voor Grieken om zich maart voor te stellen zonder hun favoriete koude koffie! Hoewel het een koud drankje is, is het ook in de winter erg populair. Het is precies hetzelfde met ijs; er zijn er die er het hele jaar van genieten en er zijn er die het strikt als een zomers toetje behandelen.

Freddo is onderdeel geworden van de Griekse cultuur en verspreidt zich nu over de hele wereld! Het is niet te verwarren met de andere beroemde Griekse drank, de Frappe. Het belangrijkste verschil is dat Frappe wordt gemaakt met oploskoffie en niet met gemalen koffiebonen die gebrand zijn voor espresso. De Frappe stamt uit 1957 en werd bij toeval ontdekt door een andere Griekse koffiefanaat. 

 De oorsprong gaat terug tot 1991 van een koffieteam in Griekenland dat deze naam en dit recept bedacht om koffie te promoten tijdens de warme Griekse zomers!

 Waarom is Freddo beter dan ijskoffie, vraag je je af?

Het is eigenlijk best simpel. Door de espresso met ijs te mengen en ze in een staafmixer te schudden, krijg je een romige textuur en een betere homogenisatie, in plaats van alleen een shot espresso op ijsblokjes te gooien, zoals bij gewone ijskoffie.

RECEPTEN voor de perfecte Freddo Espresso & Cappuccino

 Freddo-espresso

  • Bereid een dubbele espresso
  • Als je je koffie met suiker neemt, is het nu het juiste moment om het binnen te brengen. Het is gemakkelijker om het op te lossen
  • Meng goed of de suiker volledig is opgelost
  • Verplaats de koffie naar een shaker met 3-4 ijsblokjes en mix 6-7 seconden in een barmixer tot je de mooie dikke schuimvormen ziet
  • Serveer is een laag glas vol ijs (hoe groter de ijsblokjes, hoe langzamer ze smelten - hoewel we hier in AMS dit probleem niet vaak zullen hebben gedurende het jaar :P)

 

Freddo-cappuccino

  • Bereid zoals hierboven voor voor Freddo-espresso.
  • Gebruik koude shaker en koude melk light (minder vet hoe beter)
  • Laat het in de staafmixer schudden tot de melk een zijdezachte crème vormt.
  • Serveer de melkroom op de Freddo espresso.

 

De reden om de melk niet met de koffie te mengen is om twee verschillende texturen te krijgen; ijskoffie en koude melkroom. Als je je drankje niet roert, verandert de room langzaam weer in melk en gaat hij soepel met de koffie vermengen. Het is pure magie!

 

Gerelateerde post