GRATIS VERZENDING naar NL voor bestellingen > €50

Winkelwagen

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel
Griekse Tzatziki ( & Veganistisch alternatief)

Met trots presenteren wij ons onfeilbare recept van Griekse tzatziki. Het is onmogelijk dat je in Griekenland bent geweest en deze geweldige duik niet bent tegengekomen. Het is extreem veelzijdig en je zult het vinden als onderdeel van het andere beroemde Griekse straatvoedsel Souvlaki. In Griekenland is het de beste vriend van brood en gebakken aardappelen voordat het hoofdgerecht komt. Er zijn verschillende variaties op dit rechttoe rechtaan recept die te maken hebben met het type yoghurt en natuurlijk de hoeveelheid knoflook! 

Hoewel eenvoudig enkele trucjes nodig heeft om de perfecte balans en textuur te bereiken. Volg de stappen en je hebt nooit meer een ander recept nodig. 

Ingrediënten

250 g gezeefde Griekse yoghurt (vermijd de 0% vet, de rest is prima) - probeer voor het veganistische alternatief de Havergurt Greek Style van Oatly (het is verreweg het beste voor dit recept) 
1/2 groot of 1 klein komkommer
2 teentjes knoflook 
eetlepel appelcider azijn
1/4 bos dille, fijngehakt (je kunt ook een vergelijkbare hoeveelheid gehakte munt toevoegen)
1 / 4 cup extra vierge olijfolie (het is belangrijk om hier olijfolie van goede kwaliteit te hebben omdat het het op één na belangrijkste ingrediënt is na yoghurt)
1 snuifje of zeezout
genoeg vers gemalen zwarte peper

  

Hoe je het elke keer nagelt 

- Schil de komkommer en rasp met een kaasrasp met behulp van de grote messen. Doe het niet als kaas maar maak alleen de neerwaartse beweging; dit zorgt ervoor dat je komkommer knapperig blijft, wat erg belangrijk is voor de uiteindelijke textuur van de dip

- Leg ze in een fijnmazig gaas, voeg zout toe en laat 30 minuten hun sap vrijkomen. 

- Neem na 30 minuten de komkommer "filets" en knijp ze goed uit om zoveel mogelijk van hun water te extraheren (ja, er komt meer). Dit is cruciaal voor de romige textuur van tzatziki.

- Combineer de yoghurt, olijfolie, knoflook en azijn tot alle olijfolie is opgenomen en je basis romig is.

- Voeg zout en peper toe. Aanpassen aan uw voorkeur.

- Voeg de komkommer en dille toe.

- Roer goed door elkaar en zet direct in de koelkast. 

Het moet minimaal een paar uur in de koelkast afkoelen, zodat de smaken goed in elkaar overlopen.

Voeg voor het serveren nog wat extra olijfolie en wat versgemalen peper toe.

 Om je tzatziki te bewaren, verpak je hem en plaats je hem in de koelkast. Het blijft ongeveer 4 dagen goed. Haal het voor het opdienen uit de koelkast en meng het goed zodat eventuele vloeistoffen die eruit zijn gekomen zijn opgenomen. 

Tags:

Gerelateerde post