GRATIS VERZENDING naar NL voor bestellingen > €50

Winkelwagen

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel
Moringa-boekweitbrood: de heerlijke manier om van superfood te genieten

Als je op zoek bent naar een smakelijke manier om de voedzame superfood moringa in je dieet op te nemen, zoek dan niet verder dan dit heerlijke recept voor moringabrood. Dit brood zit boordevol speltmeel, rauwe zaden, geraspte wortelen en verse moringabladeren of -poeder en is zowel voedzaam als smaakvol.

Ingrediënten

500 g boekweitmeel

150 gram cup gemengde rauwe zaden - Het is echt aan jou. We houden van zonnebloem, chia, pompoen en pecannoten.  Bekijk ons ​​notenassortiment online

3 middelgrote wortels fijn versnipperd

250 ml warm water

1.5 tl droge bakkersgist

2 theelepel zout

2 eetlepels Wild Sage Foods Biologisch Moringa-poeder

porties:

1 gewoon brood

Instructies

Gist zacht maken in warm water.

Om dit brood te maken, begin je met het activeren (of verzachten) van gist in warm water. Gebruik het water dat nodig is voor het recept - geen aparte hoeveelheid water.

TRUC: Vul een kom met ontbijtgranen of een grote maatbeker met warm water. Meng een halve theelepel suiker erdoor tot de suikerkorrels zijn opgelost. De suiker helpt de gist te activeren. Nadat het water stilstaat, strooi je de droge gist over het wateroppervlak. In het ideale geval blijft het water bovenaan zodat je kunt zien wanneer het grondig is verzacht, maar het is oké als het zinkt. De gist wordt na 20 minuten zacht. Er kunnen zich belletjes vormen in de verzachte laag bovenaan.

Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een grote mengkom en mix tot er een vochtig deeg ontstaat. Als je een handmixer of keukenmixer met deeghaak hebt, gebruik die dan om het mixen nog makkelijker te maken. U kunt dit natuurlijk ook met de hand doen. Als dat het geval is, meng dan de morgina en bloem grondig voordat u de zaden en het water met de zachte gist toevoegt. Zodra het deeg klaar is, verdeelt u het in voorbereide mini-broodpannen en bestrooit u het indien gewenst met sesamzaadjes.

Plaats vervolgens de broodvorm op het middelste rooster van een koude oven en stel de temperatuur in op 200 °C. Bak het moringabrood 45-50 minuten of tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt en de korst lichtbruin is.

Als het brood klaar is met bakken, laat het dan een paar minuten afkoelen voordat je het aansnijdt en serveert. Geniet ervan als bijgerecht bij je favoriete maaltijd, of gewoon als lekker en voedzaam tussendoortje.

En als u op zoek bent naar hoogwaardig moringapoeder om in dit recept te gebruiken, bekijk dan zeker de opties bij Wild Sage Foods. We verkopen het online en in onze winkel in De Pijp, dus je kunt dit superfood gemakkelijk in handen krijgen en het vandaag nog in je favoriete recepten verwerken.

Gerelateerde post