GRATIS VERZENDING naar NL voor bestellingen > €50

Winkelwagen

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel
Tomatillo Linzensalade

Onze eigen "Wild" Linzensalade met tomatillo salsa. Samen met Andres Jara hebben we deze heerlijke salade gemaakt met seizoensgebonden lokale biologische producten en de geweldige tomatensaus van Roots, Rice en Beans. Het is heel gemakkelijk te maken en het duurt iets meer dan 30 minuten om te bereiden! Probeer het eens! En als je geen tijd hebt of niet in de stemming bent, kun je altijd naar Wild Sage Foods komen om het te halen.

Ingrediënten voor 2-4 porties / Bereidingstijd 35′

80 gr Franse groene linzen (type Le Puy)
15 gr Extra vergine olijfolie
60gr Lente-uitjes
90gr Wortelen
115gr Groene salade
55gr Gedroogde cranberries (in de zomer kun je deze vervangen door verse granaatappel)
70gr Tomatillo-salsa
1.5gr Zeezout

+ optioneel: 100gr Griekse Feta kaas

Instructies

  • Spoel de linzen in de maaszeef af onder water. Zorg er tijdens het spoelen voor dat u alle slechte linzen, vuil of kleine steentjes verwijdert die soms kunnen binnensluipen.
  • Kook 80 gram Franse groene linzen (dit wordt 200 gram gekookte linzen, wat je een royale 2 porties geeft). Leg ze in verhouding 1:4 water zonder zout. Voeg 3 teentjes knoflook toe (je kunt zelfs knoflookkorrels gebruiken) en 2 laurierblaadjes. Breng de pan aan de kook. Verlaag dan onmiddellijk tot zeer laag sudderen, dek af en stel uw timer in op 15-20 minuten. Check na 15 minuten hoe ze zijn. Ze moeten veel zachter worden, maar niet papperig.
  • Als de linzen gaar zijn, giet je ze volledig af en laat je ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast zetten.
  • Maak de groene sla heel goed schoon (wij gebruiken winterpostelein maar voel je vrij om alles te gebruiken dat je in het seizoen kunt vinden) en droog het met de sladroger. U kunt het volledige groen gebruiken, maar we kunnen ook een stukje van de stengel afsnijden als deze er omvangrijk uitziet. Nadat we hebben gedroogd, kijken we en verwijderen we eventuele grote resterende stelen die kauwbaar kunnen zijn.
  • Schil de wortelen, snijd ze in vieren, besprenkel ze met olie, zout, peper en kook in de oven (voorverwarmd) in één keer (170C gedurende 20 minuten). Ze zijn klaar als ze bruinig maar nog mals worden.
  • Snijd de lente-uitjes in schuine plakjes.
  • Snijd de veenbessen doormidden.

Doe alle ingrediënten in een kom en kleed het net voor het opdienen aan met de tomatensaus (van Jara) en de extra vierge olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.

Tags:

Gerelateerde post